Esther_van_Fenema

Esther van Fenema

Presentator

“In de kern is onze nieuwsvoorziening kapot.’’

Esther van Fenema (1970) is werkzaam als psychiater met als aandachtsgebieden consultatieve psychiatrie, somatoforme stoornissen en ouderenpsychiatrie. Esther is cultuurcriticus en presentator bij Café Weltschmertz. Esther schrijft zeer regelmatig voor TPO.

Esther van Fenema heeft ‘nooit goed kunnen kiezen’, daarom combineert ze veel dingen. ‘ ‘Het zijn elementen die bij elkaar horen.’ Vier dagen per week is ze psychiater in het LUMC. Daarnaast schrijft ze onder meer columns en is ze violist.

Ze is gepromoveerd op onderzoek naar, kort gezegd, richtlijnen in de psychiatrische praktijk. ‘Ik vind het saai om alleen een feitelijk antwoord te geven, ik wil een overstijgend antwoord geven’.

Kamran_Ullah

Drs. Kamran Ullah

Presentator

“Ik zet mij in voor beter onderwijs.’’

Kamran Ullah (Amsterdam, 1983) studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Hij was voorzitter van NJR (Nationale Jeugdraad) en stond in 2010 op de VVD-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Sinds 2010 was hij radiopresentator voor WNL. Op Radio 1 presenteert Ullah zowel Nu Al Wakker als de Avondspits. Halverwege 2013 vertrok Ullah naar De Telegraaf waar hij werkt als eindredacteur van Telegraaf TV.

Kamran Ullah is een veelgevraagd dagvoorzitter, gespreksleider en quizmaster. Dit doet hij voor diverse gelegenheden in zowel de publieke als private sector: van onderwijsconferenties tot bewonersavonden, en van verkiezingsdebatten tot prijsuitreikingen. Zijn kracht ligt in het verbinden van verschillende doelgroepen en in het inspireren van alle aanwezigen. Dit doet hij met energie en zijn aanstekelijke enthousiasme. 

IMG_9823-1024x683

Prof. Jordan B. Peterson

Keynote speaker

“Morality, like politics, is the alternative to chaos and war.’’

Jordan B. Peterson (Edmonton, Canada, 1962) is een Canadese klinisch psycholoog, cultuurcriticus en professor in de psychologie aan de Universiteit van Toronto. Jordan Peterson houdt zich bezig met onderzoek naar de psychologie van religieus en ideologisch geloof en de beoordeling van persoonlijkheid en prestaties en is auteur van het boek The Architecture of Belief (1999). Peterson is onderdeel van het publieke debat geworden door zijn strijd tegen het wettelijk verplichte gebruik van voornaamwoorden behorend bij een gender-identiteit die mensen zelf gekozen hebben. Peterson is een veelgevraagd en gepassioneerd spreker over zijn vak en aangrenzende culturele aspecten en is kritisch ten aanzien van postmodernisme en het progressief-liberalisme.

Celal_Altuntas

Celal Altuntas

Spreker

“Wees niet soft maar juist heel duidelijk tegen nieuwkomers.’’

Celal Altuntas (Diyarbakir, Turks Koerdistan, 1972) kwam in 1992 als vluchteling naar Nederland. Hij was een Koerdische schaapherder, op de vlucht voor de Turkse onderdrukking. Na vijf jaar kreeg hij zijn verblijfsvergunning. Schreef drie boeken: ‘Het dorp van de zeven broers’ (over zijn jeugd), ‘Het is je zusje!’ (over eerwraak in Nederland) en ‘Regen zonder modder’ (over zijn leven als asielzoeker). Celal is opiniemaker bij Joop.nl en schrijft regelmatig voor andere bladen, waaronder de Volkskrant en Trouw. Tussen 2001-2013 was hij maatschappelijk werker in Den Haag. Sinds 2015 werkt hij als jeugd gezinscoach.

Adjiedj_Bakas

Adjiedj Bakas

Keynote speaker

“Elite, word wakker, verbind je met de burgers, ontboos hen.’’

Adjiedj Bakas (Suriname, 1963) staat bekend als ‘Trendwatcher des Vaderlands’.

In zijn boeken beschrijft Adjiedj Bakas (1963) beschrijft hij hoe de samenleving, de economie en het leven van mensen gaan veranderen op basis van de trends die hij signaleert.

Met wortels in drie continenten is Bakas feitelijk overal thuis. Hij is een bereisd kunstverzamelaar en combineert vakmanschap en kennis met provocerende meningen en een grote dosis humor.

Bakas schrijft regelmatig opinieartikelen voor NRC Handelsblad, de Volkskrant, schrijft blogs voor Jalta.nl, The Post Online. Voor underground-tv-zender Cafe Weltschmerz interviewt hij regelmatig mensen die hij spannend vindt.

Jan_vande_Beek

Dr. Jan van de Beek

Spreker

“Nederland kan maar beperkt verantwoordelijkheid nemen voor mensen die op de vlucht zijn.’’

Dr. Jan H. van de Beek (1968) is wiskundige en cultureel antropoloog en promoveerde op politicologisch onderzoek naar productie van politiek gevoelige kennis over economische effecten van migratie (Kennis, Macht en Moraal: De productie van wetenschappelijke kennis over de economische effecten van migratie naar Nederland, 1960-2005, 2010). Jan van de Beek geniet landelijke bekendheid als onafhankelijk expert op het gebied van migratie en is bekend van tv-optredens bij Buitenhof en Nieuwsuur.

Derk_Jan_Eppink

Mr. Derk Jan Eppink

Spreker

“In geen enkel Europees land kunnen we nog spreken van een gehele soevereiniteit. De ECB produceert zeepbellen.’’

Derk Jan Eppink (Steenderen, 1958) is werkzaam geweest als journalist bij het NRC Handelsblad en De Standaard. Hij kent als geen ander de gangen van de macht binnen de EU. Zijn ervaringen heeft hij gevat in boeken als ‘Europese Mandarijnen’, ‘De Toren van Babel staat in Brussel’ en ‘Het Rijk der Kleine Koningen’. Ondanks spot van collega’s heeft Derk Jan onderbouwd volgehouden dat de EU een zware tijd tegemoet zou gaan. Met de komst van de crisis in Griekenland kwam zijn voorspelling helaas uit. Een intellectueel zwaargewicht en kritisch EU-watcher.

ybeltje-berckmoes

Ybeltje Berckmoes

Spreker

“Ik weigerde het Ka­mer­lid­maat­schap te zien als gewoon maar een baantje dat ingeruild kon worden voor een ander baantje.’’

Vanaf 2011 was Ybeltje Berckmoes (1967) bijna zes jaar VVD-kamerlid. Daarvoor zat ze voor de VVD in de gemeenteraad van Den Helder en had zij een carriere als marketing- en salesmanager in de farmaceutische industrie. Ze woont in Julianadorp met man, twee zonen, acht kippen (geen haan), een zwarte herdershond.

Cyril_Widdershoven

Dr. Cyril Widdershoven

Spreker

“Niet diversifiëren van gastoevoer cruciale fout Europa.’’

Dr. Cyril Widdershoven promoveerde bij de afdeling War Studies aan King’s College aan de Universiteit van Londen na allereerst een Master-opleiding in Midden-Oostenstudies aan de Radboud universiteit in Nijmegen voltooid te hebben. Cyril Widdershoven is olie- en gasexpert en expert over zakendoen in het Midden-Oosten. Als adviseur bij technologisch instituut TNO adviseerde hij talloze grote bedrijven over de niet-technische aspecten van acquisitie van olie en gasvelden in het Midden-Oosten, met name geopolitieke risico’s, terrorisme, fundamentalisme en militaire/defensie-gerelateerde aspecten in het Midden Oosten en Noord Afrika. Cyril Widdershoven woonde jaren in het Midden-Oosten en spreekt Arabisch.

Wim_van_Rooy

Wim van Rooy

Spreker

“Het utopisme van het socialisme en het communisme in alle mogelijke obediënties en denominaties hebben ze nu getransponeerd naar het multiculturalisme. En ze zullen zien dat ze zich vergissen, maar dan zal het te laat zijn.’’

Wim van Rooy (Antwerpen, 1947) is een Vlaams schrijver en filosoof.

Van Rooy groeide op in een katholiek gezin in de lagere middenklasse. Hij behaalde in 1971 een licentiaat Letteren en Wijsbegeerte in de Germaanse Filologie en een licentiaat in de Zweedse letterkunde aan de Rijksuniversiteit Gent. Ook specialiseerde van Rooy zich in de godsdienstwetenschap.

Dertig jaar lang was Van Rooy in het onderwijs werkzaam. Voorts werkte hij als journalist voor de Vlaamse zender Radio 3 en was hij televisiepresentator van Het Vrije Woord.

Van Rooy is een productief publicist en essayist, die gedurende zijn loopbaan enkele honderden artikelen, recensies en essays schreef. Tegenwoordig betoont van Rooy zich via non-fictiepublicaties een criticus van de islam, de multiculturele samenleving, de Europese Unie en het postmodernisme.

Sonja_Dahlmans

Sonja Dahlmans

Spreker

“Benader de islam langs kerkhistorische en systematisch-theologische kant.’’

Sonja Dahlmans (1968) is student theologie met een stevige basis in de christelijke en islamitische religies. Zij schrijft regelmatig artikelen bij TPO. Sonja streeft naar benadering van de islam middels de theologische weg. Ook zoekt zij actief de discussie, de polemiek, op met moslims. Sonja stelt cruciale vragen die niemand ze durft te stellen. Wat geloven jullie? Waarom geloven jullie dat? Zij heeft alle bronteksten bestudeerd, van koran tot hadith en van sira naar tafsir tot sharia. Zelfs het studiemateriaal van de imamopleiding van Nairobi heeft zij tot zich genomen. Met Sonja krijgen wij inzicht in een systeem wat doorgaans moeilijk toegankelijk is. Zij biedt ons een blik in deze theologische black box die meestal gesloten blijft en leidt ons langs de samenhang van de onderdelen.

Tanya_Hoogwerf

Tanya Hoogwerf

Spreker

“We hebben een gigantisch integratieprobleem, dat gaat niet zomaar weg.’’

Tanya Hoogwerf (1975) is sinds 2014 raadslid voor Leefbaar Rotterdam met als portefeuille Economie en Integratie. In Rotterdam is Tanya Hoogwerf van dichtbij betrokken bij de grotestedenproblematiek rond de multiculturele samenleving. Als ideologisch erfgenaam van Pim Fortuyn hecht ze erg aan dialoog en debat, maar ook aan actie. Ze is wars van politieke correctheid; niet lullen, maar poetsen!

Sid_LUkkassen

Dr. Sid Lukkassen

Spreker

“In Nederland zijn deugen en netwerken in de plaats gekomen van deskundigheid.’’

Dr. Sid Lukkassen (1987) studeerde geschiedenis en filosofie. Hij is docent van beroep en promoveerde op het onderwerp ‘de democratie en haar media’. Hij is gemeenteraadslid namens de VVD in de gemeente Duiven en de auteur van het boek Avondland en Identiteit. Naast Europa en de EU (+ geopolitiek) is Lukkassen geïnteresseerd in de cultuurstrijd die zich heden ten dage aftekent. Sid Lukkassen komt uit een nest van no-nonsense middenklassers en hardwerkende arbeiders.

lennard-van-mil

Lennard van Mil

Spreker

“Wel homo, geen mietje.’’

Lennard is zijn loopbaan begonnen als student Bestuurskunde en overheidsmanagement. Hij is uit de kast gekomen homosexueel en conservatief. De twee heeft hij samengebracht in de door hem opgerichte Dutch Gayservatives. Politiek probeert hij bewustzijn te kweken over homomishandeling en draagvlak te creëren voor zwaardere bestraffing van daders. Lennard laat zich niet zomaar wegdrukken en claimt met trots zijn rechtmatige plek tijdens de Gay Pride. Dit tot ongenoegen van het doorgaans progressieve Pride publiek. Hij heeft twee grote passies in zijn leven. De eerste passie is politiek, waar hij ruimschoots aan zijn trekken komt als mede-oprichter en voorzitter van Jong Leefbaar Rotterdam. Zijn tweede grote passie is ballroomdansen, waar Lennard als wedstrijddanser zijn grenzen opzoekt en verlegt.

geerten_waling

Dr. Geerten Waling

Spreker

“We moeten ons zorgen maken over het debat.’’

Geerten Waling (1986) is historicus en auteur van onder meer de boeken Zetelroof (2017), Zoeken naar de democratie in Amerika (2016) en 1848 – Clubkoorts en revolutie (2016) en aanstormend opinieleider.

Waling werkt als postdoc onderzoeker aan de Universiteit Leiden op het gebied van democratie, legitimiteit en vertrouwen.

Cemil_Yilmaz

Drs. Cemil Yilmaz

Spreker

“Het probleem is de te korte arm uit Den Haag, niet de lange arm uit Ankara.’’

Cemil Yilmaz, Msc. (1985) omschrijft zichzelf als een Arabisch-Turkse Tukker. Als sociaal psycholoog en mede-partner bij de sociale onderneming IZI Solutions houdt hij zich dagelijks bezig met sociaal-maatschappelijke vraagstukken als diversiteit en inclusie, jeugdwerkloosheid, arbeidsmarktdiscriminatie, onderwijssegregatie, etnisch profileren, sociale stabiliteit, interreligieus en intercultureel samenleven. Daarnaast is hij actief in het publiek debat als columnist, opiniemaker en debater. Liefst gaat hij het gesprek en/of discussie aan met rechts Nederland, want alleen preken voor eigen parochie heeft voor hem weinig zin.

Rita-verdonk

Drs. Rita Verdonk

Spreker

“Ik ben niet links, ik ben niet rechts. Ik ben recht-door-zee.’’

Rita Verdonk (1955) is bekend geworden met haar ministerschap op de post Vreemdelingenzaken en Integratie. Haar strak nageleefde beleid op het gebied van de Vreemdelingenwet vond veel bijval onder de bevolking.  Onder leiding van Rita daalde het aantal ingediende asielverzoeken scherp. Vóór haar politieke carriere, heeft Rita haar sporen verdiend in het gevangeniswezen en de Binnenlandse Veiligheidsdienst. Met Rita hebben we een eerlijke vrouw die niet bang is om knopen door te hakken.

Sam van Rooy (portret)[4]

Sam van Rooy

Spreker

“Islamisering verplicht een vrije samenleving om steeds dictatorialer te werk te gaan’’

Sam van Rooy (1985) is ingenieur bouwkunde (MSc.), medewerker van de Vlaams Belang-studiedienst en woordvoerder van Vlaams Belang Antwerpen.

In 2014 stond hij op de Vlaams Belang-lijst als 1e opvolger voor de Europese verkiezingen. Voorheen was hij beleidsmedewerker van de PVV van Geert Wilders.

Hij is redacteur en medeauteur van ‘De islam. Kritische essays over een politieke religie’ (ASP, 2010, samen met Wim van Rooy) en ‘Europa wankelt. De ontvoering van Europa door de EU’ (Van Halewyck, 2012), medeauteur van ‘Waarom haten ze ons eigenlijk?’ (De Blauwe Tijger, 2016) en publicist op Doorbraak.be. Volgend jaar verschijnt zijn nieuwe boek: ‘Voor vrijheid, dus tegen islamisering’.

Hij twittert er op los: @samvanrooy1.

Sietske_Bergsma

Mr. Sietske Bergsma

Spreker

“Stoppen met je stem laten horen is nooit een goed idee – doorgaan is een plicht.’’

Sietske Bergmsa (1980) is van huis uit juriste en werkt momenteel als schrijfster en criticus van de progressief-liberale cultuur vanuit Berlijn.

Bij het geïnteresseerde publiek verwierf ze bekendheid door haar uitleg van het begrip ‘gaslighting’, een vorm van geestelijke manipulatie die veelvuldig ingezet wordt om onze maatschappij politiek correct te houden.

Sietske Bergsma is geïnterviewd door Café Weltschmertz en Nazomergasten en schrijft regelmatig voor TPO. Sietske Bergsma is getrouwd en heeft twee zoons.

Bert_jan-Spruyt

Dr. Bart Jan Spruyt

Spreker

“Ik vind het niet goed om stelselmatig de vrijheid van meningsuiting te gebruiken om anderen te kwetsen of te beledigen.’’

Bart Jan Spruyt (Ridderkerk, 1964) is rechts-conservatief denker. Als belijdend christen en conservatief staat hij voor de waarden en instituten die Nederland groot hebben gemaakt. Een bescheiden man, geëquipeerd met zelfkennis en een gezonde dosis zelfspot. Dit verhult echter niet zijn literaire prestaties, met reeds acht boeken op zijn naam.

amanda-kluveld

Dr. Amanda Kluveld

Spreker

“Christenen zijn de essentiële schatbewaarders van onze beschaving.’’

Amanda Kluveld (Rotterdam, 1968) is een Nederlandse historica en columniste van Indische afkomst. Ze studeerde maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde in 1999 aan de Faculteit der Cultuurwetenschappen van de Universiteit Maastricht. Thans is zij Universitair Hoofddocent en voormalig Directeur van de opleiding Cultuurwetenschappen/Arts & Culture aan de faculteit waar zij promoveerde op de geschiedenis van de Nederlandse anti-vivisectiebeweging.

Amanda Kluveld is maatschappelijk actief als recensent, columnist en opiniemaker waarbij zij een helder, Christelijk-conservatief geluid laat horen.

Tussen 2001 en 2004 was Kluveld als columniste aan NRC Handelsblad verbonden. Van 2007 tot begin 2009 reageerde met enkele anderen wekelijks op een stelling op de Forumpagina in de Volkskrant. Per februari 2009 had zij iedere zaterdag een column op http://volkskrant.nl/opinie en recenseerde ze boeken. Recent verscheen een interview met haar in de Volkskrant [1].

In deze geseculariseerde wereld waarin het ‘bon ton’ is om alle religies evenveel ruimte te willen geven is ze niet bang om stevig stelling te nemen. Amanda Kluveld is aangesloten bij de Hersteld Hervormde Kerk en maakt zich sterk voor de SGP.

joost-niemoller

Joost Niemöller

Spreker

“Meer immigratie betekent minder solidariteit, meer inkomensverschillen, en, door andere religies, ook minder vertrouwen.’’

Joost Niemöller (Haarlem, 1957) is een onderzoeksjournalist die de controverse niet schuwt. Hij staat bekend om zijn gedegen onderzoekswerk. In 2012 heeft hij Het Immigratietaboe geschreven, waarin hij tien wetenschappers interviewt over de effecten van immigratie op Nederland. Twee jaar later, met MH17, zet hij de broodnodige vraagtekens bij een langlopend onderzoek. In 2017 schrijft hij het werk Kwaad, waarin gewone mensen aan het woord gelaten worden over islamisering, integratie en immigratie; een eye-opener voor velen. Joost prikkelt en laat je nadenken over zaken waar menigeen al een oordeel over klaar heeft. Als geen ander weet Joost hoe dit leidt tot veroordeling en demonisering.

Nederland Leiden 17-12-2012
Afshin Ellian
Foto www.marcobakker.com

Prof. Dr. Afshin Ellian

Spreker

“9/11: de onherroepelijke wederopstanding van de politieke islam.’’

Afshin Ellian (Teheran, 1966) is sinds 2005 verbonden aan de Universiteit Leiden als hoogleraar Sociale cohesie, burgerschap en multiculturaliteit. Vanaf 2012 voegt hij daarbij het wetenschappelijk directeurschap van het aan de Universiteit Leiden verbonden Metajuridica instituut. Afshin schrijft regelmatig in Elsevier waar hij zich onderscheidt met zijn kritische, scherpe analyses. In 2016 heeft Afshin samen met Paul Cliteur het boek Legaliteit en legitimiteit; de grondslagen van het recht geschreven.

headshot1

Michiel Hemminga

Spreker

Als wij zelf cultureel niet zo verslapt waren, dan waren er nooit zoveel immigranten geweest en als ze er toch waren, dan hadden ze niet zoveel problemen kunnen veroorzaken.’’

Michiel Hemminga (Amsterdam, 1986) is Campaigns Director Dutch voor het internationale online burgerplatform CitizenGO. Eerder werkte hij voor de Nederlandse stichting Civitas Christiana, die zich inzet voor het behoud van de Nederlandse cultuur en de christelijke waarden waarop onze beschaving is gebouwd.

In die hoedanigheid schreef hij in 2014 het boekje “De mythe van het multiculturalisme”, waarin hij betoogt dat migratie op zich niet slecht is, maar wel teveel migratie tegelijkertijd, en dat multiculturalisme uiteindelijk een irreële fantasie is.

Voor CitizenGO reisde hij naar Irak, om te ondersteunen bij de wederopbouw na de strijd tegen ISIS. Hierbij sprak hij met vele Irakezen over de vluchtelingenproblematiek en heeft hij een genuanceerd beeld opgebouwd over ‘opvang in de regio’.

dap-hartman

Dr. Dap Hartmann

Spreker

“Uitzonderlijke beweringen vereisen uitzonderlijk bewijs.’’

Dap Hartmann (1960) begon zijn carrière als astronoom aan de Universiteit Leiden (PhD 1994). Hij was Visiting Scientist aan het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics in Cambridge, MA (1994-98), en daarna in Bonn aan de Universiteit en het Max Planck Instituut. Sinds 2003 is hij verbonden aan de TU Delft als Universiteit Hoofddocent Innovatie en Ondernemerschap. Daar leidt hij het veelgeprezen programma ‘Turning Technology into Business’, waarbij internationale masterstudenten en PhDs nieuwe technologieën omzetten in winstgevende bedrijven. Een universiteit is bij uitstek een plek waar cultuurverschillen en integratievraagstukken in de praktijk worden getoetst. Dap heeft veel artikelen geschreven voor o.a. NRC Handelsblad, populair wetenschappelijke documentaires gemaakt voor de VPRO, en diverse boeken gepubliceerd. Momenteel legt hij samen met Reinbert de Leeuw de laatste hand aan een boek over klassieke muziek in de 20e eeuw.

Rico

Rico Brouwer

Spreker

“Privacy voor de burger, transparantie voor de overheid en géén carrièrepolitici’’

Rico Brouwer (1970) werkte ruim twintig jaar in ICT als specialist en trainer, voordat hij in 2017 als kandidaat #3 meedeed met de Tweede Kamer verkiezingen voor de Piratenpartij. De crisis van 2008 maakte dat hij zich verdiepte in geopolitiek en het systeem van geld en banken. De onthullingen door Snowden maakten dat hij in 2014 politiek actief werd.

In 2017 begon Rico het project ‘Echte Sprookjes’, dat de ingewikkelde thema’s van onze tijd bezingt in muziek. Rico is activist, schrijver, spreker en maker met muziek. Op Twitter is Rico te vinden onder @ricobrouwer.

jenny-douwes

Jenny Douwes

Spreker

“mijn natuurlijke vorm is heel anders dan de vorm die ik moet aannemen om iets te bereiken’’

Jenny Douwes is bekend geworden van het tafereel bij Joure, waar de activisten van Kick Out Zwarte Piet op de A7 werden tegengehouden door boze burgers die weinig zagen in een verstoring van hun mooie kinderfeest in Dokkum. Jenny was een inspiratiebron voor veel mensen. Zij wist te verwoorden wat velen voelden en wist daarmee mensen te activeren tot het ondernemen van actie.

Wat als binnen het debat grenzen worden overschreden van een groep die zich politiek niet goed kan verweren? Wat als je met enkel etiquette en praten nergens komt en langzaam al je gebruiken afgenomen ziet worden? Wat moet er gebeuren om de burger weer inspraak in haar lot te geven?

Teun_Headshot_01_

Teun Voeten

Spreker

“Uitsluiting, zowel economische als sociaal-culturele, komt van twee kanten’’

Teun Voeten studeerde culturele antropologie en filosofie in Leiden. Sinds 1991 covert hij als oorlogsfotograaf conflicten wereldwijd voor publicaties als Vanity Fair en Newsweek en organisaties als UNHCR en ICRC. In 1994 woonde hij vijf maanden tussen ondergrondse daklozen in New York en schreef het boek Tunnelmensen. In 1998 werd Voeten bijna geëxecuteerd door Afrikaanse kindsoldaten. Hierover schreef hij How de body? Hoop en horror in Sierra Leone. Voeten maakte ook documentaires over het Calais ‘Jungle’ vluchtelingenkamp en over Molenbeek waar hij 8 jaar woonde. Na zijn fotoboek Narco Estado. Drug Violence in Mexico schrijft Voeten nu een PhD dissertatie over dit onderwerp.

Jaydee_08

Robin 'Jaydee' Albers

Spreker

“Zwijgen is fout’’

Nederlands worstelkampioen en veelvoudig sportspeler verworden tot een internationale topster. Robin ‘Jaydee’ Albert begon DJing in 1978 and produceerde diverse house anthems, waaronder ‘Plastic Dreams’ (1993), een nummer-één hit in vele landen. In zijn bewogen carriere heeft hij zich onderscheiden als mixer, house producer en ondernemer. Hij heeft gespeeld met de grootste DJ’s, alsmede radio- en tv-programma’s gehost. Met recht een levende legende.

Robin staat middenin de maatschappij en ziet dat vooral het niet mogen spreken over zaken ons in een lastig pakket brengt.

IMG_8693

Drs. Mr. Sander Terphuis

Spreker

“To be free of belief and unbelief is my religion’’ – Omar Khayyam

Het levensverhaal van de Iraanse Ahmad Qeleich Khany is even imponerend als nederig makend: na een lastige jeugd als zeer slechtziende en bang voor het immer strenger wordende regime van ayatollah Khomeini, besluit hij op achttienjarige leeftijd zijn vaderland te ontvluchten. Zijn plan is even gevaarlijk als briljant: zó goed worden in worstelen dat hij wordt uitgezonden naar de Wereldspelen voor gehandicapten in Nederland. Na een gevaarlijke vlucht uit het Olympisch dorp vraagt hij politiek asiel aan. De Perzische vluchteling wordt binnen een mum van tijd oer-Hollands: hij trouwt een Friezin, werkt bij de overheid, wordt politiek actief en verandert zijn naam in Sander Terphuis.

Discussieer mee
op 19 januari 2018!